Erbjudande fastihetsägare

Nytt TV-utbud från 1 november 2016

2016-10-03

- Nya kanalpaketeringar lanseras 1 november 2016
- Analoga kanaler tas bort till förmån för fler digitala kanaler
- Kryptering införs 1 november 2016 programkort krävs
- Digitalbox eller CA-modul med programkort behövs till ansluten TV
- Nya kommersiella villkor

Nya kanalpaketeringar från 1 november
Svenska Stadsnät Transit gör om sitt TV-utbud 1 november och lanserar tre nya kanalpaketeringar; TV Start, TV Lagom och TV Stor.

Analoga kanaler tas bort till förmån för fler digitala kanaler
I samband med att vi lanserar nya kanalpaket och ännu fler kanaler, kommer vi sluta sända analoga kanaler. Detta för att vi ska få mer plats i nätet för att sända ännu mer kanaler, men också för att tillhandahålla bättre bildkvaliteten och högre upplösning som det krävs för att få en bättre TV upplevelse på moderna tv-apparater. Kunder som idag tittar på analoga kanaler kommer från 1 november behöva en digitalbox med programkort för att fortsättningsvis titta på tv i anslutna tv-apparater.

Kryptering införs 1 november 2016 programkort krävs
Samtidigt som de nya kanalpaketen lanseras införs kryptering även på våra grundpaket. Det innebär att man från 1 november behöver programkort för att kunna se vårt samlade TV-utbud. Programkortet krypterar av kanalpaketet och gör så att man kan se kanalerna på sin TV. Vill man se kanalerna i fler tv-apparater behöver man ett programkort till varje apparat. Våra tillvalspaket (C More, Viasat, TV4) är redan krypterade med programkort idag och fortsätter så att vara.

Digitalbox eller CA-modul behövs till programkort
För att kunna se de digitala kanalerna på TVn behöver man en digitalbox eller CA-modul med programkort. De flesta moderna tv-apparater idag har inbyggd digitalbox för DVB-C och i detta fall behöver man en kortläsare (CA modul). DVB-C betyder att TVn klarar digitala kanaler för kabel-tv nät, vilket vi sänder våra kanaler genom. Om man inte har en TV med inbyggd digitalbox kan man använda en extern digitalbox, som man kopplar till TVn istället.

Saknar du hårdvara och /eller programkort kan du beställa de via vår hemsida och paketet kommer då att skickas till ditt närmaste postutlämningsställe.


Kommersiella villkor
- Dagens Analoga kanalpaket, TV MINI utbud, övergår automatiskt till kanalpaket TV Start.
- Kanalpaket TV Start kostar 49 kr/månad inklusive moms
- Dagens Digitala kanalpaket, TV BAS utbud, övergår automatiskt till kanalpaket TV Lagom
- Kanalpaket TV Lagom kostar 279 kr/månad inkl. moms
- Ett programkort ingår .
- Extra programkort med tvillingabonnemang beställs separat. Kostnaden för tvillingabonnemang är 89 kr/månad för paket TV Lagom och TV Stor (max 3 tvillingabonnemang/hushåll) TV Start kräver inte programkort i dagsläget.
- Digitalboxar eller CA-moduler som hushållen har köpt via Svenska Stadsnät Transit kan användas. Behöver hushållet extra utrustning beställs detta separat mot en avgift beroende på val av utrustning. Standardbox HD alt. CA-modul kostar f.n. 595 kr/st inkl. moms.
- För att kunna beställa och se tillvalspaket (ex. C More, Viasat) krävs TV Lagom som grundabonnemang i botten.
- Alla beställningar av programkort, boxar eller moduler görs via vår hemsida www.transitbredband.se/bestall.html. Utrustningen skickas hem till närmaste postutlämningsställe för uthämtning.